AFSPRAKEN EN TIPS

Tijdens jouw bevalling draait alles om jou, je eventuele partner en jullie kindje. Als geboortefotograaf ben ik op de achtergrond aanwezig en ik pas me aan de situatie en jullie wensen aan. Toch is het belangrijk om een paar afspraken te maken en een aantal punten is goed om te weten, zodat je daar rekening mee kunt houden als je wilt.

Tips geboortefotografie
Overeenkomst geboortefotografie


Vraag?

Wil je nog iets weten? Kijk eens bij de meest gestelde vragen. Je mag natuurlijk ook altijd contact met me opnemen.

MEEST GESTELDE VRAGEN

Kan ik aangeven waarvan ik foto’s wil hebben?

Tijdens het kennismakingsgesprek kun je aangeven welke momenten je graag vastgelegd wilt hebben. Op het moment zelf ben ik afhankelijk van het verloop van de bevalling. Ik wil de zorgverleners niet in de weg lopen. Een goed verloop van jouw bevalling is het allerbelangrijkste. Het kan daarom voorkomen dat ik een bepaalde foto niet kan maken. Je mag ook aangeven waarvan je absoluut geen foto’s wilt hebben, dan houd ik daar rekening mee.

Worden mijn foto’s en het geboorteverhaal op de website of Facebook geplaatst?

Dat zou ik heel leuk vinden! Maar ik publiceer nooit een Geboorteverhaal in beeld zonder jouw toestemming. Je mag zelf altijd aangeven welke foto’s ik mag gebruiken voor publicatie. In de overeenkomst lees je alles over publicatie en privacy.

Wat als mijn bevalling niet gaat zoals gehoopt?

Natuurlijk gun ik je een voorspoedige bevalling. Wil je graag thuis of in een kraamhotel bevallen en moet je tijdens de bevalling alsnog naar het ziekenhuis? Geen probleem, ik ga met je mee. Als fotograaf ben ik op de achtergrond aanwezig. Vaak hebben mensen al snel niet meer in de gaten dat er überhaupt een fotograaf in de kamer is en er foto’s worden gemaakt. Stoor je je tijdens de bevalling toch aan mijn aanwezigheid of wil je even alleen zijn, stuur me dan gerust van de kamer af.

Mijn verloskundige of gynaecoloog wil niet op de foto, wat nu?
Dan zorg ik ervoor dat ze niet (herkenbaar) op de foto komen. Ik vraag zelf tijdens jouw bevalling aan de zorgverleners die op dat moment dienst hebben en bij jouw bevalling aanwezig zijn of zij wel of niet herkenbaar op de foto willen.
Maak je ook foto’s tijdens een keizersnede?

Jazeker! Het is alleen niet in elk ziekenhuis een vanzelfsprekendheid dat er een geboortefotograaf mee mag naar de operatiekamer. Ik raad je dan ook aan om tijdens jouw zwangerschap met je verloskundige of gynaecoloog te bespreken dat je wilt dat jouw bevalling wordt vastgelegd door een geboortefotograaf. Om teleurstelling te voorkomen kun je vooraf ook informeren bij het ziekenhuis waar je eventueel bevalt, of de geboortefotograaf welkom is in de O.K. Krijg je hiervoor geen toestemming? Er blijven tijdens de voorbereidingen, eventuele weeën en na de bevalling genoeg mooie momenten over om vast te leggen.

NEEM CONTACT OP VOOR EEN VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK
Mijn werkgebied is maximaal 1,5 uur vanaf Dongen.