10/10/2017

“Oh Pim, daar komt er weer één!” Toen ik binnenkwam in de ziekenhuiskamer begon Suus net een nieuwe wee weg te puffen. Het was meteen duidelijk dat het pittige weeën waren. Niet lang voor mijn komst was duidelijk geworden dat ze vijf centimeter ontsluiting had én dat de vaart er goed inzat. Net na mijn komst werd er een infuus geprikt, omdat Suus graag wat pijnbestrijding wilde. Maar de weeën waren heftig en er zat steeds maar korte tijd tussen, dus dat infuus prikken was een uitdaging. En toen het infuus zat, was het wachten op de pijnbestrijding.

Na minuten die uren leken te duren, vond Pim het mooi geweest en drukte op de bel. De verloskundige kwam binnen om aan te geven dat de pijnmedicatie eraan kwam, maar Suus gaf aan dat ze persdrang had. De verloskundige controleerde haar en ja hoor, volledige ontsluiting! De baby vond de ontzettend heftige weeën ondertussen duidelijk ook niet prettig meer. Suus moest op haar linkerzij draaien en in plaats van met pijnstilling, liep het infuus vol met weeënremmers om de baby even wat rust te geven. Toen de hartslag weer sterk en regelmatig was, mocht Suus beginnen met persen. Dat was een omschakeling nadat ze eerst zo goed had gezucht en gepuft. Na een paar weeën ging ze als een speer. Opnieuw zagen we op de monitor dat de baby het zwaar had, tijd om geboren te worden! Met alle kracht die Suus had, perste ze en daar zagen we het hoofdje komen. In de wee erna, om 17.42 uur, was ze er helemaal: Liv. Wow, wat een ontlading.

Na de geboorte belde de verloskundige de zus van Pim om te vragen of ze naar verloskamer 1 wilde komen. Zij was aan het werk in het ziekenhuis en kon, toen ze de kamer binnenkwam, niet geloven dat Liv al geboren was. Een nichtje rijker! Familie werd gebeld en familieleden aan de andere kant van de wereld, mochten Liv zelfs meteen via Facetime bewonderen. De verloskundige kwam Liv nakijken en toen alle vingers en tenen geteld waren, kreeg Liv haar eerste kleertjes aan. Dat maakte hongerig, want het eerste flesje dat ze daarna van haar papa kreeg, had ze binnen een paar minuten op. Tijd voor beschuit met muisjes! Pim kreeg een lief cadeautje van Suus: de naam Liv op een scrabble-plankje. Ik ging dit mooie gezin alleen laten, zodat Suus kon gaan douchen en ze daarna lekker naar huis konden.

Suus en Pim, geniet van jullie prachtige dochter Liv.

*Alle foto’s zijn geplaatst met toestemming van de mensen die erop staan (medisch personeel en ouders).